2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

Poklon knjige za Srednjoškolski centar (video)

Najnovije vijesti

Članovi Srpskog prosvjetnog kulturnog društvo ,,Prosvjeta”, poklonili su 50 knjiga Srednjoškolskom centru. Ovo je jedna u nizu brojnih akcija kojom društvo ,,Prosvjeta” želi da ukaže na značaj očuvanja ćiriličnog pisma.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog kulturnog društva ,,Prosvjeta”, Branislav Kecman rekao je da ovo društvo, kad god ima priliku, nekoj od javnih ustanova u gradu pokloni određeni broj knjiga, ćiriličnih izdanja.

– To su knjige koje su izvan nastavnog fonda, ali mogu poslužiti učenicima, profesorima i svima onima koji žele da svoj čitalački fundus obogate nečim novim a  ovo su knjige stvaralaca iz Republike Srpske – rekao je Kecman.

Branislav Kecman, predsjednik Srpskog prosvjetnog kulturnog društva ,,Prosvjeta”

Poezija, proza, epika, lirika, drama, tragedija – žanrovi su domaćih pisaca čije su knjige obogatile fundus biblioteke Srednjoškolskog centra. Direktor  Aleksandar Milješić rekao je da mnogo učenika ove škole ima veliko učešće u društvu ,,Prosvjeta”

Aleksandar Milješić, direktor Srednjoškolskog centra

– Mi zaista iskazujemo veliku zahvalnost na ovom lijepom gestu povodom poklona knjiga koje će i te kako mnogo značiti i obogatiti zbirku naše biblioteke – rekao je Milješić.

U najavi je deveti broj časopisa ,,Katedra” čiji je izdavač ,,Prosvjeta”, a koji bi trebalo da bude promovisan 10. avgusta u prijedorskoj Galeriji ,,Sreten Stojanović”.

I.P.