POKLONI ZA 19 MAJKI POGINULIH BORACA

Delegacija Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Prijedora danas je posjetila 19 majki poginulih boraca, kojima su uručili skromne poklone. Posjeta je upriličena povodom 8. marta, Dana žena. Jedna od majki je Milja Medić iz Brezičana, čija životna sudbina nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Izgubila je tri sina i unuka. Jedan sin je poginuo u ratu, a druga dva i unuk stradali su nesrećnim slučajem. Ima samo jednu unuku i želja joj je da ona pronađe zaposlenje.

– Radila je godinu dana. Ima jednog sina, koji ide u školu. Muž joj je šofer, nema ga kući po 15 dana – kaže Milja.

Zdravka Karlica, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, podsjetila je da je u Prijedoru 37 majki i očeva koji su izgubili sinove jedince.

– Mi smo odlučili da posjetimo te majke. Devetnaest je porodica gdje su majke žive, četiri su kompletne porodice i šest je živih očeva. Prijedor je jedan od rijetkih gradova, gdje je toliko porodica izgubilo sinove jedince. To je strašno – dodaje ona.

Većina ovih porodica živi od skromnih primanja, porodične invalidnine i penzije. Najviše ih boli to što su, kako kažu, zaboravljeni od društva.

B.D.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!