POKRIVEN OBJEKAT FK “SLOGA” (video)

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković obišao je radove koji se izvode na infrastrukturnom objektu Fudbalskog kluba „Sloga“ iz Rakelića. Nove svlačionice, službene prostorije i sala stavljeni su pod krov.

Urađene su i kućice za rezervne igrače, a u planu je da se prije početka sezone, 8. avgusta, postavi i stolarija na spratu objekta, pojasnio je predsjednik kluba, Goran Bujić. – Ovo smo uradili uz pomoć Gradske uprave i gradonačelnika, koji su prepoznali naše ideje i cilj. Zahvaljujem se i svima ostalima koji su nam pomogli – rekao je Bujić.

Ukupna vrijednost radova je oko 120.000 KM, Grad je učestvovao sa 22.000 KM, a ostalo su sredstva donatora, prijatelja kluba i mještana Rakelića. Rakelićani su svom klubu pomogli i tako što su sami, volonterski,  izveli sve radove na objektima. Tu složnost pohvalio je i gradonačelnik Đaković, koji je dodao da Rakelići ovim dobijaju još jedan multifunkcionalan objekat, koji će pomoći razvoju društvenog života.

– Najvažnije je da je dosta ljudi okupljeno oko ovog kluba. Svi su pomogli koliko su bili u mogućnosti. Izgradili su lijep objekat, koji će biti od koristi kako za fudbalere, tako i za mještane, jer se objekat može koristiti u mnogo namjena – rekao je gradonačelnik.

Đaković je naglasio da sport ima veliku ulogu u građenju prijateljskih veza među gradovima i državama, podsjetivši da je na ovom terenu, prije nekog vremena igrala i beogradska „Crvena Zvezda“.FK„Sloga“ se trenutno takmiči u regionalnoj ligi Republike Srpske, ali postoji jaka ambicija da se plasiraju u viši rang takmičenja. Uslove sad imaju, a bio bi to idealan poklon za 45. rođendan kluba.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!