Policajac vratio vlasniku novčanik sa preko 3.000 KM

Dejan Zlokapa, policijski službenik Jedinice za podršku Policijske uprave Prijedor, juče je, oko 7 sati ujutro, pronašao izgubljeni novčanik s ličnim dokumentima na ime lica M. B. i novac u iznosu od 3.200 KM u različitim apoenima i valutama. Nakon identifikacije pronađenih predmeta, kako navode u PU Prijedor, novčanik s dokumentima i novcem vraćen je vlasniku koji se neizmjerno zahvalio policajcu koji ih je pronašao.

– Na raskrsnici ulica Milana Vrhovca i Kozarske ugledao sam novčanik. Zaustavio sam auto, uzeo novčanik, pregledao unutrašnjost i, pored ličnih dokumenata, bila je tu veća količina novca u različitim apoenima. Pošto nikog nije bilo u blizini, odmah sam, bez sekunde razmišljanja, novčanik odnio u Policijsku stanicu Prijedor 2 i predao ga svom kolegi – kaže Zlokapa. Sretan je, jer je pomogao čovjeku koji ga je izgubio.

– Osjećam se odlično, jer čovjek koji je izgubio novčanik, a to sam saznao kad smo ga pronašli, jedini radi u porodici i izdržava je. Ima nezaposlenu suprugu i dvoje male djece. Sretan sam što sam im mogao pomoći, bar na taj način – kaže Zlokapa.

Vlasnik novčanika počastio je mladog policajca pićem koje su zajedno popili.

– Ovakvo postupanje policijskog službenika predstavlja još jedan pozitivan primjer profesionalnog odnosa prema radu i našim građanima – rečeno je danas iz PU Prijedor.

 

KV

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!