– Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će Policija Republike Srpske sankcionisati svakoga ko se ne bude pridržavao mjera Vlade Srpske s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.
Lukač je pojasnio da u proglašenju vanredne situacije MUP ima posebnu ulogu u pogledu sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i sprovođenja mjera Vlade.

“Imamo neodgovorne pojedince koji ne shvataju da moraju ostati u izolaciji i takvo ponašanje ne smijemo dozvoliti. Svi se moraju ponašati u skladu sa mjerama Vlade. Policija će preduzimati sankcije prema onima koji ne budu poštovali mjere”, naveo je Lukač i istakao da su propisane i kazne zatvora do dvije godine.

On je za RTRS rekao da vanredna situacija, koju je danas Vlada Srpske proglasila u Srpskoj, znači da se formira krizni štab na čijem čelu je predsjednik Vlade koji može donositi određene mjere za cijelu Republiku Srpsku a koje mogu doprinijeti smirivanju situacije i držanju situacije pod kontrolom.

Lukač je istakao da će oni koji ne budu poštovali mjere snositi sankcije.

“Vlada na ovaj način može spriječiti i divljanje cijena određenih proizvoda jer su neki proizvodi već poskupjeli i cijene će se morati vratiti na nivo od 5. marta”, dodao je Lukač.

On je ocijenio da je trenutno stanje bezbjednosti u Srpskoj zadovoljavajuće.

“Migranti dolaze u povećanom broju, ali Policija Srpske to drži pod kontrolom, kao i žandarmerija MUP-a koja je angažovana zajedno sa Graničnom policijom. Oni se sa tim uspješno nose, kao i u proteklom periodu”, istakao je Lukač. 

SRNA

PrethodniNEMA OBOLJELIH, POD NADZOROM 195 OSOBA
SlijedećiNASTAVA PUTEM TV PRENOSA

1 COMMENT

  1. Prvi korona virus će se predviđam pojaviti u Domu penzinera Prijedor je je tamo sve umazano i svi hodnici smrde. Već je nekoliko pacijenata umrlo a o jednoj pacijentkinji koja je umrla u januaru 2020 istražuje i policija na osnovu prijave. Najveću odgovrnost da im pacineti (korisnici) umiru su krivi doktor Đaković i direktor Doma Bojan Bencner