Iz Policijske uprave Prijedor potvrđen je slučaj prevare u kojem su tri nepoznate ženske osobe, dvije mlađe crnke i jedna starija plavuša, od Š.K, mještanke Čarakova, uzele 450 maraka. U policiji navode da im je u utorak prijavljeno da su u Prijedoru tri nepoznate ženske osobe nudile masažere uz prezentaciju, Prijedorčanki M.R. i iskoristivši njenu nepažnju, dan ranije iz kuhinje ukrale oko 5.500 maraka. Istog dana policiji je prijavljeno da je nepoznata muška osoba, lažno se predstavljajući kao policijski inspektor, iz kuće DŽ. S. u nedjelju ukrala kovertu sa oko 600 maraka i tri zlatna prstena. Ukupna šteta pričinjena ovim prevarama i krađama iznosi oko 7.000 maraka. Prva prevarena, Šuhra Karupović (78), priča da se sve dogodilo u nedjelju oko podneva. Ona je bila pred svojom kućom, pred kojom se zaustavilo i auto. Iz njega su izašle tri ženske osobe. Jedna je držala jastuk u ruci. Rekli su joj da je to poklon za nju i tražili da uđu u kuću. Na njenu veliku žalost, ona ih je pustila, a onda je počela priča.

Šuhra Karupović

-Rekle su mi da me u Sarajevu čeka 5.000 eura. Navodno nekog nasljedstva. Pošto sam bolesna i ne mogu otići po te pare, ponudile su se da ih podignu umjesto mene i donesu mi ih kući. Za to su tražile 450 maraka. Rekla sam im da nemam tih para, no bile su uporne, toliko da sam im na kraju morala dati novac. Onda je počelo preturanje po kući. Tražili su mi neke račune, eure, počeli mi skidati burmu s ruke. Uplašila sam se i istrčala van. A one za mnom. Sjele su u auto i otišle. Kasnije sam čula da su na isti način pokušale prevariti mog jednog komšiju, ali da ih je on izbacio iz kuće – priča starica koja je slučaj u utorak prijavila policiji.

Iz PU Prijedor ponovno su uputili apel Prijedorčanima da budu oprezni prilikom posjeta nepoznatih lica koji na prodaju nude masažere, odjevne predmete ili neke druge usluge, te da slučaj, ukoliko bilo šta posumnjaju, odmah prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatni servisni broj 122.

KV

PrethodniSNSD: „Uvijek smo imali  veliku podršku iz Gomjenice“ (video)
SlijedećiPromovisana knjiga o istoriji školstva u Prijedoru (video)