U Policijskoj upravi Prijedor, koja pokriva područje prijedorske regije, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je konstatovano  da je stanje bezbjednosti i dalje dobro i stabilno.

Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor

– U periodu januar – avgust ove godine zabilježeno je za 8 posto manje krivičnih djela nego u istom periodu prošle godine. Procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu je, uz to, dosta visok i iznosi 70 posto, dok je ukupni procenat rasvijetljenosti 86 posto – izjavio je načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić.

On je napomenuo da je jedno krivično djelo (krađa novca sa bankomata u Prijedoru), razriješena uz podršku medija koji su objavili sliku počinioca. Afirmativno se osvrnuo i na edukativni i praktični angažman prijedorske policije u oblasti zaštite učenika u saobraćaju.

– Mi smo, s tim u vezi, započeli i četvorodnevnu preventivnu akciju u blizini škola, pa smo već u prvom danu njenog provođenja sankcionisali 57 vozača i 10 pješaka koji ne poštuju saobraćajne propise – pojasnio je Dalibor Ivanić.

R.R.

foto: Giga

PrethodniU SKUPŠTINU NE UVODITI CIRKUS VEĆ DIJALOG
SlijedećiPRIJEDOR DOMAĆIN FESTIVALA NARODNIH ZANATA RUSIJE