Policijski čas u Republici Srpskoj u protekla 24 časa prekršilo je 42 lica.
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske su naveli da 46 lica nije koristilo zaštitnu opremu na javnim površinama, te im je uručen prekršajni nalog.

MUP je napomenuo da je evidentirano i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi kada se sa Infektivnog odjeljenja Opšte bolnice “Sveti Apostol Luka” u Doboju samovoljno udaljio pacijent čiji su inicijali T.M, koji je pozitivan na virus korona.

Pripadnici Policijske stanice Doboj jedan locirali su lice i o tome obavijestili Službu hitne pomoći “Doma zdravlja” u Doboju, koje je ponovo zbrinuto na Infektivnom odjeljenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP podsjeća da je u Republici Srpskoj zabranjeno kretanje lica na javnim površinama od 22.00 do 5.00 časova.

Od zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

MUP apeluje da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona s ciljem prevencije širenja virusa.

SRNA

PrethodniBanjalučanka nova žrtva virusa korona
SlijedećiVIRUS KORONA POTVRĐEN KOD 22 OSOBE