18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

POLJOPRIVREDNICI POKAZALI INTERES ZA TRAKTORSKE PRIKOLICE I ROLO BALIRKE

Najnovije vijesti

Poljoprivredni proizvođači iz prijedorske regije najviše interesa na prvom javnom pozivu za bespovratna sredstva za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme pokazali su za nabavku traktorskih prikolica i rolo balirki.
Iz prijedorske regije na ovaj poziv je stiglo 39 prijava, a oko 70 odsto prijava odnosi se na nabavku traktorskih prikolica i rolo balirki, rečeno je Srni u prijedorskoj kancelariji Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri resornom ministarstvu.

Na ovaj poziv iz Novog Grada prijavila su se tri poljoprivredna proizvođača sa zahtjevom za nabavku prikolice, tifona za navodnjavanje i rolo balirke.

Prema podacima Fondacije “Progresus”, bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata u okviru prvog javnog poziva odobrena su za 768 poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj i Brčko distriktu, što je 95,40 odsto u odnosu na ukupno 805 podnesenih prijava.

Prvi javni poziv bio je raspisan do 4. novembra prošle godine, a Fondacija “Progresus” je 23. avgusta u Novom Gradu predstavila novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje u okviru projekta podrške Vlade Mađarske.

Poljoprivredni proizvođači i prerađivači u Republici Srpskoj na ovaj javni poziv mogu da se prijave do 14. oktobra.

SRNA