17.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

POMEN POGINULIM BORCIMA VOJSKE SRPSKE

Najnovije vijesti

Služenjem parastosa u prijedorskoj Crkvi Svete Trojice i polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske “Za krst časni”, u Prijedoru je danas obilježen Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da Republika Srpska još mnogo duguje porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Dan boraca je prilika da budu evocirane uspomene na sve one koji su poginuli i ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske i na ratne vojne invalide, ali moramo da razgovaramo i o problemima sa kojima se ove kategorije još susreću”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.
On je naveo da je većina stambenih pitanja po programu Vlade, gradova i opština Republike Srpske završena u većini lokalnih zajednica, ali da ima i onih koji nisu bili time obuhvaćeni.

“Nadam se, u dogledno vrijeme, da ćemo završiti i taj dio. Najvažnije je da se na nivou organa vlasti i boračkih udruženja razgovara i otklanja jedan po jedan problem ovih porodica”, kaže Đaković.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević istakao je da se danas, osim Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, obilježava i 213 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.

“Borci Republike Srpske vjeruju da će Srpska vječno opstati i da će borci Vojske Republike Srpske imati pravi status i živjeti onako kako su to i zaslužili”, naglasio je Predojević.

Borac Vojske Republike Srpske Željko Samardžić iz Omarske naveo je da se na ovaj dan borci okupljaju da obilježe svoj dan i da je jaka Boračka organizacija garant opstanka Republike Srpske.

“Ima tu dobrih, ali i loših stvari, kako se ko snašao. Nije nešto za pohvalu, ali uglavnom dijelimo sudbinu ostalih stanovnika”, rekao je Samardžić govoreći o današnjim uslovima života.

Uslijedile su radna, a potom i svečana sjednica Skupštine Boračke organizacije grada Prijedora.

izvor: Srna

foto: S. Vrućinić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!