4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

POMJEŠAJTE MALO SOLI I MASLINOVOG ULJA I NEĆETE OSJETITI BOL NAREDNIH 5 GODINA

Najnovije vijesti

Prava, surova istina je da većina ljudi automatski kupuje i koristi lijekove kad god osjete neku bol. To nije dobro jer lijekovi uvijek imaju svoje nuspojave.
Trebalo bi da umjesto njih koristite prirodne alternative. Najbolja stvar u vezi njih je to što pružaju isti (a ponekad čak i bolji) efekat od lijekova a nemaju nikakve nuspojave.

Na primer: ukoliko patite od osteohondroze u vratu, koja predstavlja vrlo neprijatan i bolan problem, možete je tretirati ovim domaćim receptom umjesto da posegnete za lijekovima. Ovaj domaći lijek je vrlo jednostavan i lak za pravljenje, samo je potrebno da pratite jasna uputstva.

Potrebni sastojci:

10 kašika kvalitetne soli
20 kašika nerafinisanog maslinovog ulja
Uputstvo:

Pomješajte navedene sastojke u staklenoj posudi. Posudu dobro zatvorite i ostavite na dva dana. Nakon ta dva dana vaš lijek će biti spreman za upotrebu.

Kako koristiti:

Nanesite ovu smjesu na pogođene dijelove ujutru – odmah nakon što se probudite. Potrebno je samo da utrljate ovaj lijek u kožu.

Napomena: možete započeti sa 2-3 minuta trljanja i postepeno povećavati vrijeme.

Eksperti kažu da je 20 minuta i više nego dovoljno za fazu masaže. Na kraju smjesu obrišite vlažnim peškirom. Budite pažljivi, ukoliko primjetite da vam je koža iziritirana, samo nanesite malo bebi-pudera što će ukloniti osjećaj nelagodnosti u tom predjelu.

Rezultati će vas oduševiti. Nakon samo 10 dana ovaj lijek će stimulisati vašu cirkulaciju i obnavljanje mišića kod tkiva hrskavice i kostiju. Primetićete sjajne promjene nakon samo 8 do 10 dana. Nakon ovog jednostavnog tretmana vaše glavobolje će nestati jer ovaj lijek pospješuje protok krvi a istovremeno poboljšava i vid.

Štaviše, vaše tijelo će biti oslobođeno toksina i metabolizam će vam se ubrzati do maksimuma. Potrebno je napomenuti da postoji mogućnost da ćete osjećati blagu vrtoglavicu nakon masaže ali to nije ništa u odnosu na njene prednosti.

Najbolji dio kod ovog domaćeg recepta je što ne postoje nuspojave. To znači da ukoliko patite od glavobolja ili nekog od spomenutih zdravstvenih problema, definitivno biste trebali isprobati ovaj recept. Kao što je rečeno, rezultati će vas zaista prijatno iznenaditi.

izvor: Webtribune

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!