12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

POMOĆ PORODICAMA POGINULIH BORACA

Najnovije vijesti

U sklopu tradicionalne akcije, koja se u Prijedoru realizuje svakog mjeseca, delegacija Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila posjetila je danas porodice Jakšić i Kanlić u Aerodoromskom naselju na Urijama i uručila im novčanu pomoć u iznosu od 200 maraka. – Svaka je pomoć dobro došla, ali mi je ova posjeta draža od novčane pomoći koju sam dobio, jer kad znaš da neko o tebi brine nekaklo si sigurniji, bezbjedniji i zadovoljniji – rekao je otac poginulog borca Marko Kanlić, koji je bez ikakve pomoći, uz podršku supruge, rodbine i sina, izgradio pristojan porodični dom u Aerodromskom naselju.

Ovaj borac prve kategorije, koji je u ratu izgubio sina, a jedan sin mu je ranjen, ocjenjuje da Republika Srpska, iako siromašna državica, kako kaže, vodi računa o porodicama poginulih boraca.

– Smatram jedino da treba povesti računa o onima koji raspoređuju i daju tu pomoć, kako bi ona bila pravedna i ravnomjerna, primjereno onima koji su za Republiku Srpsku dali najviše – zaključio je Kanlić.

https://youtu.be/fiPebxs02xg

R. R.