Generalni stav Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je da se za ovu sjetvenu sezonu zasiju što veće površine svih poljoprivrednih kultura. S tim ciljem, resorno ministarstvo je preusmjerilo određena sredstva za namjenu nekih drugih projekata, kako bi realizovalo ovu akciju pomoći poljoprivrednicima.

Pomoć će se sastojati od 9.000 paketa sjemena i mineralnog đubriva na nivou Republike Srpske, od čega će 515 dobiti grad Prijedor. – Radi se o paketu sitnih sjemena za sjetvu bašte površine 500 kvadratnih metara. Paket obuhvata sitna sjemena, sjemenski ljuk i krompir i mineralno đubrivo – rekao je Danijel Egić, rukovodilac prijedorske kancelarije Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi.

– Kada su u pitanju kategorije koje će moći dobiti ovaj paket pomoći, stav ministarstva je da su to oni koji su usljed ove nepogode, koja nas je snašla, ostali bez posla, samohrane porodice i ostali – dodao je Egić.

Vrijednost sredstava za pomoć poljoprivrednicima, prije svega povrtlarima iznosi 2,5 miliona KM. Dostava paketa može se očekivati iduće sedmice. 

P.Š.

PrethodniZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
SlijedećiAPSURDI: Proizvođaču liftova zasmetala metafora u nazivu Cvijetićevog romana (video)