-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

Ponos Tekvando kluba “Ljubija” BRAĆA TIMARAC IMAJU VIŠE MEDALJA NEGO GODINA

Najnovije vijesti

Da Prijedor ima mlade sportiste s kojim može da se ponosi, dokaz su Kristijan i Andrej Timarac. Dva nerođena brata članovi su Tekvondo kluba “Ljubija”. Na takmičenjima nižu uspjehe, a medalјa, pehara i priznanja imaju više nego godina.

Posebno su im, kažu, drage one s kojim su se nedavno okitili na takmičenju u Beogradu.

“Na takmičenju u Beogradu osvojio sam zlato, a moj brat bronzu. Mogu da vam kažem da je to bilo teško takmičenje, borio sam se protiv dva iskusna borca, a prvi je bio iskusniji od drugog, to je bio dječak iz Azije, koji ima jako dobrog trenera. Pobijedio sam ga, jer sam vjerovao u sebe i u svoj rad i trud”, priča nam Kristijan (10), koji je do sada osvojio 19 medalјa, od kojih je 13 zlatnih.

ODLIČNI UČENICI

Kristijan i Andrej imaju veliku podršku svojih porodica i drugara. Oni su im vjetar u leđa. Nekada im, priznaju, fali više slobodnog vremena, ali to se brzo zaboravi, kada se ostvare dobri sportski rezultati. Tekvodno vole i što je najvažnije, žele da napreduju. Talentovani dječaci su i odlični učenici, ali i uzor svojim vršnjacima. “Svojim drugarima bih poručio da treniraju tekvodno. Imaju mene, možemo da treniramo zajedno u Tekvodno klubu “Ljubija”, sve ću im pomoći i objasniti na početku, baš kao što je i meni moj brat pomogao”, rekao je Andrej.

Kristijan tekvondo trenira već pet godina, a ovu borilačku vještinu zavolio je gledajući akcione filmove. Kako ističe, njegovi uzori su Brus Li i Žan-Klod Van Dam.

Gledajući starijeg brata i Andrej se zainteresovao za tekvodno. Sluša njegove savjete, redovan je na treninzima, a već broji osam osvojenih medalјa. “Želјa mi je da postanem šampion i da budem najbolјi borac”, poručuje Andrej (8).

Ovi talentovani dječaci slobodno vrijeme koriste za sportske aktivnosti. Osim na treninzima, treniraju i kod kuće. Čast im je što o tehnikama ove borilačke vještine mogu da uče od trenera Vese Arežine, tekvondoiste koji se našao u “Kući slavnih” u Las Vegasu.

“Srećan sam što nam je Veso trener. On je jedno veliko ime u svijetu tekvondoa. Bio je u “Kući slavnih” i zaista mi je velika čast što nas baš on trenira, jer može mnogo toga da nas nauči”, kaže Kristijan.

Ponosan na mlade sportiste je i njihov trener Veso Arežina. Kaže  da je rječ o izuzetno talentovanoj djeci i mladim nadama tekvandoa. “Oni su, slobodno to mogu reći i uzor svojim vršnjacima. Redovni su na treninzima, što je i najvažnije. Kristijana u narednom periodu očekuju jaka takmičenja u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. On je na tim terenima već poznat, a njegovim stazama grabi i Andrej. U klubu mnogo očekujemo od njih. Vidi se, već na prvu, da mnogo vole ovaj sport i daju sebe na treninzima, ali i takmičenjima”, kaže za “Kozarski vjesnik” Arežina, koji u “Ljubiji” trenutno okuplјa 111 članova, velikih lјubitelјa tekvondoa.

A do novih sportskih rezultata, Kristijan i Andrej poručuju “Bićemo najbolјi”.

Mirjana Šodić