Prije godinu dana počeo je sa realizacijom projekat „Ponosni market Republike Srpske“. Cilj projekta je da porodice sa troje i više djece dobiju popust na prehrambene i druge proizvode. Zamišljeno je, takođe, da se proizvođačima koji imaju troje i više djece omogući plasman roba na tržište. U projektu učestvuje  tridesetak lokalnih zajednica Republike Srpske, a porodice koje su se prijavile dobile su „ponosne kartice“.

U višečlanim porodicama smatraju da su “Ponosne karice” od velikog značaja, jer im pružaju mogućnost da kupuju po nižim cijenama. Nadaju se da će se u ovaj projekat uskoro uključiti i veliki tržni centri, jer su im prehrambene namirnice najpotrebnije.

Projekat „Ponosni market“, odnosno „Ponosna kartica“ realizuje Fondacija „Za porodicu“ iz Banjaluke. U zavisnosti od toga koliko su privrednici, preduzeća i kompanije zainteresovani, ponosne kartice će obuhvatiti više vrsta roba i usluga. Predsjednik Fondacije, Dragan Dakić, ističe da širenju projekta u velikoj mjeri mogu doprinijeti i sami korisnici „Ponosne kartice“.

„Ideja je da svako ko ima ponosnu karticu da svoj doprinos zaživljavanju projekta, kako bi upotrebna vrijednost kartice bila što veća. Stvar je u tome da korisnici „ponosne kartice“ pozovu svoje rođake, prijatelje, komšije koji imaju neki biznis ili kompaniju ili imaju svoje stalne dobavljače ili ljude kod kojih kupuju robe i usluge da se uključe u projekat“, naglašava Dakić.

Grad Prijedor je među lokalnim zajednicama koje od početka podržavaju projekat „Ponosne kartice“. Načelnik  Odjeljenja za društvene djelatnosti, Monja Kasalović, ističe da je do sada uručeno oko 700 „Ponosnih kartica“ i dodaje da se porodice sa troje i više djece mogu i dalje prijavljivati za učešće u ovom projektu.

Oko 30 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj uklučeno je u projekat „Ponosna kartica“, a obuhvaćeno je preko osam hiljada korisnika. U Prijedoru je do sada projekat podržalo 17 preduzeća.

                                                                                Z.S.

Prethodni“BELAMIONIX”: UŠTEDAMA NIKAD KRAJA
SlijedećiDAN UČENIČKIH POSTIGNUĆA U OŠ “PETAR KOČIĆ”