PONOSNI NA NAŠIH 50 GODINA (video) – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti PONOSNI NA NAŠIH 50 GODINA (video)

PONOSNI NA NAŠIH 50 GODINA (video)

0

Radio Prijedor obilježava 50 godina postojanja i rada. Sve je počelo davne 1969. godine, u maloj zgradici kod Jereze, a tada je radio u našem gradu bio prava atrakcija.

Danas smo tu gdje jesmo, u istom kolu sa svojim narodom.  Sa Jacom, Sašom i Gocom, budite se svako jutro. Uz Radio Prijedor pijete prvu jutarnju kafu, započinjete novi radni dan. Trudili smo se da svih ovih godina da budemo vaši najbolji prijatelji.

-Danas sam jako ponosna, uzbuđena, srećna. Dočekati 50. rođendan u medijskoj kući u kojoj radiš 42 godine, veliko je zadovoljstvo.  Svih ovih godina živimo sa svojim narodom, djelimo dobro i zlo, a zbog toga i jesmo tu – rekla je Jadranka Rečević, spiker Radio Prijedora.

-Na Radio Prijedoru sam počeo da radim prije 25 godina. Bila je to i ostala jedna velika ljubav, dosta sam slušao noćne programe na Radiju Sarajevo, te Radiju Beograd i zamišljao da se jednom nađem u toj kutuji. Nakon audicije, počeo sam da radim, a tu su me dočekale Jadranka Rečević, Senija Džafić i Gordana Kaurin. Bili smo i sad smo dobra ekipa – kaže spiker, Saša Goronja.

-Želim veliku zahvalnost da uputim našim slušaocima, koji su svih ovih godina bili uz nas. Te 1992. godine kada sam počela da radim, bilo je puno drugačije, sada nam je lakše.  Imamo novu opremu, društvene mreže, trudimo se da budemo prvi – rekla je spiker, Gordana Kaurin.

A sve je počelo davne 1969. godine, kada se Vuka Mutić obratila građanstvu riječima: „Dobro jutro, ovdje Radio Prijedor“. U to vrijeme radio je u gradu bio prava atrakcija. Zoran Baroš, nekadašnji urednik Radio Prijedora kaže da ga za našu medijsku kuću vežu lijepe uspomene. Radio je za njega, kako kaže bio i ostao najljepša sprava na svijetu. -Želim da ovoj medijskoj kući čestitam na vrijednom jubileju, jer 50 godina kontinuiranog rada nije mala stvar. Ja uvijek volim doći ovdje,  volim vidjeti svoje kolege iz ove medijske kuće. Znam koliko je to lijep, ali i sa druge strane naporan i užurban posao – rekao je Baroš.

Svih ovih godina nije bilo lako. Ali ostali smo vjerni vama, dragi naši slušaoci. Skretali smo pažnju na mnoge teme, događaje, ljude. I što je najvažije, trudili da budemo prvi. – Od 1969. godine smo zajedno sa našim sugrađanima, sa našim osnivačem tada opštinom Prijedor, a danas gradom Prijedorom. Razvijali se i stasavali, dali svoj doprinos razvoju našeg grada. Trudili smo se sve ove godine da naši građani na vrijeme budu informisani, što i jeste naš osnovni zadatak – rekao je direktor IPC-a “Kozarski vjesnik”, Zoran Sovilj. 

U godinama pred nama, radićemo na tome da budemo sadržajno i kadrovski jači i još više slušani. – Opstati sve ove godine, nimalo nije bilo lako. Preživjeli smo svašta i one ratne strahote, ali smo uspjeli. Tu smo gdje jesmo, volimo da kažemo da smo 50 godina u istom kolu sa našim narodom. Vjerujem da će Radio Prijedor odraditi svoj dio posla i u narednih 50 godina – rekla je Tanja Mandić, urednik RTV Prijedor.

Čestitke povodom 50 rođendana, stigle su i od prvog čovjeka grada Prijedora, Milenka Đakovića. –  Želim da ova medijska kuća i dalje ostane na tragu pozitivne misli i razvoja naše sredine. Da imate što više slušaoca i da nastavite kvalitetan rad i u narednom periodu. Grad Prijedor će iz svog kapaciteta i dalje podržavati vaše razvojne namjere – rekao je Đaković.

Ostanite i dalje na 97,9 megaherca. Vaš Radio Prijedor!

M.Šodić

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version