PONUDA OD 93 MILIONA KM JE ODLIČNA ZA RUDNIK – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti PONUDA OD 93 MILIONA KM JE ODLIČNA ZA RUDNIK

PONUDA OD 93 MILIONA KM JE ODLIČNA ZA RUDNIK

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da je odlična ponuda od 93 miliona KM, koliko novi kupac /kompanija “Izrael investmen grup”/ nudi za 49 odsto akcija Vlade u rudniku “LJubija” i da to predstavlja bitnu finansijsku stabilnost u Srpskoj.
On je naglasio da je taj ponuđač za vlast u Srpskoj legitiman čim donosi garanciju najvažnijih evropskih banaka, da u tom pogledu nema razloga za sumnju, te naglasio da novi kupac daje i garanciju za održavanje postojećih radnih mjesta.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srpske manjinski vlasnik u rudniku “LJubija” jer je ranije Vlada PDP-a i SDS-a prodala ovaj rudnik, kao i da “Mital” putem friziranja cijena isporuka i ostalog dovodi do pozicije da tamo nema dobiti.

“Dovodi nas do pozicije da smo mi tamo periferni, da 49 odsto firme ne znači ništa i da nas niko ništa ne pita. Recimo, imate dobiti od deset ili od pet miliona na godišnjem nivou, oni donesu odluku da se ta dobit upotrijebi za reinvestiranje, a mi ne možemo da dobijemo ništa. Mi smo odlučili da to prodamo”, rekao je Dodik za “TV1”.

Na pitanje zašto je koalicioni partner SNSD-a protiv prodaje rudnika “LJubija”, Dodik, koji je lider SNSD-a, rekao je da koalicioni partner ima svoj račun, ima jedan pristup, da je lider te partije iz Prijedora, gdje je uprava “Mitala” obezbijedila podršku radnika i sindikata i da se tamo pravi lažna predstava da će doći do gubitka radnih mjesta.

On je napomenuo da je “Mital” ponudio 63 miliona i to nevoljno.

Komentarišući tvrdnje opozicije da Ari Livne stoji iza ovog projekta, Dodik je rekao da je “Livne čovjek koji je više učinio za Republiku Srpsku nego cijela opozicija zajedno, a pogotovo te smlate kao što su /Igor/ Crnadak i /Branislav/ Borenović, koji sada pokušavaju da na Livneu prave neku politiku”.

“Ari Livne je moj prijatelj i to je nesumnjivo. Ja znam savršeno dobro šta
je on učinio. Samom meni je obezbijedio da se dva puta susretnem sa
pokojnim predsjednikom /Šimon/ Peresom u Izraelu i ponosan sam na to, da budem
tamo, da imamo dobru saradnju i da je razvijamo”, istakao je Dodik.

izvor: Srna

foto: Ilustracija

 

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version