17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

POPLAVE: Donosimo detalje sa terena (video)

Najnovije vijesti

Ovo je rijeka Sana danas. U Prijedoru je zaplavljeno oko 200 domaćinstava, a najkritičnije je u naseljima Gomjenica, Raškovac, Tukovi, Brezičani i u sanskom pojasu. Prijedorske vatrogasce zatekli smo u Gomjenici, gdje su ispumpavali vodu, koja je počela ugrožavati jedan broj domaćinstava.

Uslijed izlijeva Sane na pojedinim dijelovima došlo je i do prekida putnih komunikacija. Obustavljen je saobraćaj na području Sredica, potom putnom pravcu Prijedor-Sanski Most kod Žegera, a vozila se usmjeravaju alternativnim putem.

Mještani pomažu jedni drugima. Poplavljeno je domaćinstvo Milana Milunića u Rasavcima. Zahvaljujujući preduzeću “Niskogradnja Marjanović” dovezene su vreće sa pijeskom, kako bi se spasilo ono što se spasiti može.

U pomoć su pritekli i pripadnici Oružanih snaga BiH, u naslju Raškovac pune vreće sa pijeskom, koje se odvoze na poplavljena područja.  Na području grada Prijedora nema prekida u snabdijevanju vodom. Voda je ispravna za piće. 

Sve službe su stavljene u funkciju sprovođenja mjera zaštite i spašavanja. Prati se situacija na terenu i s obzirom da je Štab u stalnom zasjedanju, donosiće se i nove mjere kako budu ukazane potrebe.

U kriznom štabu ne očekuju ponavljanje situacije od 2014. godine, jer su padavine daleko manjeg inteziteta.

U gornjem toku rijeke Sane prema posljednjim informacijama kiša više i ne pada, tako da se može očekivati stagnacija ili blagi pad vodostaja Sane.

P.Špadić, M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!