Padavine i topljenje snijega u gornjem toku rijeke Sane prouzrokovale su porast vodostaja ove rijeke i pritoka i na području Prijedora.
Iz Odsjeka civilne zaštite Srni je potvrđeno da je vodostaj rijeke Sane kod gradskog mosta u 16.00 časova dostigao 410 centimetara.

“To je desetak centimetara manje od nivoa kada se zbog visine vode proglašava prvi stepen odbrane od poplava”, rečeno je u Civilnoj zaštiti.

Tokom noći su se na pojedinim mjestima izlile nabujale rijeke Miloševica, Gomjenica i Puharska, ali za sada nema izvještaja o poplavljenim kućama, već samo o izlivanju podzemnih voda na poljima.

Pripadnici Civilne zaštite i Teritorijalne vatrogasne jedinice su tokom dana obilazili kritična područja Vrbica i Topolika, a u 20.00 časova će ponovo izmjeriti vodostaj rijeke Sane.

Budući da je došlo do stagnacije vodostaja Sane u susjednom Sanskom Mostu i prestanka padavina, oni se nadaju da neće biti potrebe da se gradonačelniku Prijedora sugeriše proglašenje prvog stepena vanredne odbrane od poplava koje se u Prijedoru proglašava na visini vodostaja od 420 centimetara.

izvor: Srna

foto: Giga

PrethodniODRŽANO SAVJETOVANJE ZA PRIJEDORSKE VOĆARE
SlijedećiSAMI LIJEČE PERAD, GOLUBOVE, ZMIJE, GUŠTERE, TARANTULE…