Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora održao je juče poslјednje zasjedanje u 2019. godini. Jedna od tačaka dnevnog reda ticala se „16 dana aktivizma“, tačnije, šta su to subjekti zaštite od nasilјa u porodici uradili u proteklom periodu kad je u pitanje spriječavanje nasilјa nad ženama. – Prema podacima kojima raspolaže Centar za socijalni rad Prijedor, došlo je do povećanja prijavlјenih slučajeva nasilјa u porodici. U 2019., zaklјčuno sa novembrom,  imamo preko 140 prijavlјenih slučajeva nasilјa u porodici. I u najvećem broju žrtve  su bile žene – rekao je Danko Rauš, predsjednik Foruma. Pored  ove teme, riječi je bilo o ostalim tekućim temam koje se tiču bezbjednosti.

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je pohvalio doprinos koji Forum daje  na unapređenju bezbjednosne slike grada. To je naročito značajno kad je u pitanju njegovanje dobrih međunacionalnih i međureligijskih odnosa u gradu koji važi za jednu od najmultietničkijih zajednica u Bosni i Hercegovini. – Ovaj model koji Forum već godinama primjenjuje u Prijedoru, pokazao je izuzetne rezultate. Jer u radu Foruma učestvuju svi zainteresovani za bezbjednost zajednice. Ja pozdravlјam rad ovog tijela, koji su prepoznale i mnoge međunarodne institucije  – rekao je gradonačelnik.

Forum za bezbjednost i Policijska uprava Prijedor imaju kvalitetan partnerski odnos, poručio je načelnik ove uprave Sretoja Vujanović. Zaklјučci i preporuke ovog tijela od velike su koristi u svakodnevnom policijskom radu, dodao je on. – Moram istaći da pozitivan primjer Foruma za bezbjednost iz Prijedora mi prenosimo i na druge zajednice u prijedorskoj regiji. Prije svega kad je riječ o promovisanju rada policije u zajednici – rekao je Vujanović.

Sa ovog sastanka upućen je i apel građanima da se suzdrže od upotrebe petadri i vatrenog oružja tokom predstojećih praznika.

Z.J.

PrethodniNIKOLJDANSKI PAKETIĆI ZA DJECU NA ODJELU PEDIJATRIJE (video)
Slijedeći„AUTOTRANSPORT“: NA POSLOVANJE UTICALE I NERENTABILNE LINIJE (video)