Dugo očekivana izložba portreta Tihomira Ilijaševića, slikara i direktora Galerije “Sreten Stojanović” otvorena je u petak veče. Tokom svih ovih godina, naslikao je Tiho čitavu galeriju likova. Uglavnom svojih prijatelja, umjetnika, muzičara, književnika…

Jedan dio svojih velikih i malih portreta izložio je u prijedorskoj galeriji, koja je bila premala da primi sve poštovaoce njegovog likovnog stvaralaštva. – Portreti su isto kao i vino. Moraju da odstoje. Ako u bure stavite kiselo vino, nema šanse da to za sto godina bude dobro vino. Tako je i sa portretima. Kada se oslika dobar portert, za sto godina on će sigurno da bude još bolji  – rekao je Tiho.

Da je Tiho veliki majstor portreta, potvrdio je i pjesnik Zoran Kostić, koji je otvorio ovu izložbu. I on se nalazi među portretisanima. – Darovit slikar. Kada radi portret, on o tome i ne razmišlja i kom pravcu pripada…On se jednostavno trudi da kroz likovne karakteristike osobe koju prenosi na papir dođe do njegovih karakternih osobina. To je pismo slikara, to je pismo majstora…Tihomir slovi za jednog od najboljih portretista našeg vremena – dodao je Kostić.

Ovu izložbu u prijedorskoj galeriji možete pogledati do 20. januara.

M.Šodić

PrethodniNERADNI PRVI, DRUGI, ŠESTI, SEDMI I DEVETI JANUAR
SlijedećiU TOKU KAMPANJA “NITI JEDNA ČAŠA PRIJE VOŽNJE” (video)