POSAO MEDICINARA ODGOVORAN I ZNAČAJAN

Danas se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Ovaj datum simbolično je obilježen i u Prijedoru, a medicinski radnici su podsjetili na kompleksnost i značaj njihovog posla.

– Naš posao je dosta težak, naročito u ovim okolnostima, u kojima smo sada. Svi smo, u ovoj situaciji, bili raspoređeni na različitim mjestima, ali imamo svu adekvatnu opremu – istakla je Dušanka Smiljanić, glavna sestra Doma zdravlja u Prijedoru.

Da je posao medicinskih radnika izuzetno zahtjevan potvrdila je i Ivana Davidović, predsjednik Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Bolnice “Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

– Značaj medicinskih sestara u zdravstvenom sistemu je veliki. One su te koje su tu od prvog plača novorođenčeta do zadnjeg momenta čovjekovog života i bodre pacijente – dodala je ona.

Ovo je jedno od najhumanijih zanimanja, smatra Danka Timarac, predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Prijedor. Zato, kako kaže, medicinari zaslužuju veće poštovanje i uvažavanje.

– Želim da istaknem veliku kolegijalnost i saradnju među medicinarima, u želji da zaštitimo naše građane od virusa korona. Nadam se da će po završetku ove bitke zdravstveni radnici zauzeti zasluženo mjesto u društvu – rekla je ona.

 Zbog vanrednog stanja izostale su brojne aktivnosti, koje se inače održavaju povodom obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara.

B.D.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!