16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

POSKUPLJUJE VOZAČKA OBUKA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Koliko će od Nove godine u BiH poskupjeti cijena vozačke obuke i ispita još nije poznato. Prijedlog nove cijene daće Savjet ministara BiH, koji će i predložiti koliko će koštati nastavni čas. U nekim prijedorskim auto školama smatraju da poskupljenja neće biti tamo gdje su cijene i ranije bile na nivou predloga države, a da će samo poskupjeti kod onih auto škola koje su davale određene popuste.

Vinko Kević, instruktor vožnje

Vinko Kević, instruktor vožnje, kaže da u svom višedecenijskom radu nije praktikovao spuštanje cijene časa obuke ispod propisane minimalne, jer je za njega kvalitet obuke uvijek bio na prvom mjestu.

Za Dragana Banovića, vlasnika Auto škole ”Stil”, najavljeno poskupljenje neće se mnogo odraziti na sve one koji su i ranije poštovali propisani cijenu časa obuke.

Dragana Banovića, vlasnika Auto škole ”Stil”

-Vjerovatno do najavljenog poskupljenje ne bi ni došlo da nije bilo raznih popusta, koji su bili samo od štete kandidatima, kaže Banović i dodaje  da će onaj ko je do sad radio ozbiljno zadržati postojeću cijenu.

Cijene vozačke obuke u Republici Srpskoj su, još uvijek, najjeftinije u regionu. U većem dijelu Federacije BiH cijena se kreće oko 1.150 KM, za razliku od  Mostara gdje je 1.500 i Neuma gdje za vozačku treba izdvojiti 1.800 KM. U Srbiji vozačka obuka u prosjeku iznosi 1.800 KM, a u Hrvatskoj 2.000 KM.

P.Š.