U radnoj posjeti Prijedoru borave poslanici u Narodnoj skupštini Srbije, koje je danas primio zamjenik gradonačelnika, Žarko Kovačević. Jačanje veza između Srbije i Srpske, naročito između gradova i opština je ono na čemu treba da se radi, poručili su srpski poslanici.

“Ono što mogu da obećam svim građanima Prijedora i RS je da mogu uvek da računaju na Srbiju i na pomoć naše države. Jer posle mnogo godina, a zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, imamo jaku i stabilnu Srbiju koja je u mogućnosti da pomogne svim Srbima, ma gde oni živeli”, poručio je Janko Langura, poslanik u NS Srbije.

Očekuju da je ova posjeta početak jedne intenzivnije saradnje.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu imati još ovakvih susreta, da ćemo posećivati RS i da ćemo imati prilike da ugostimo u Beogradu naše današnje domaćine”, rekla je Ivana Popović, poslanik u NS Srbije.

Iz Gradske uprave zahvalili su na posjeti, uz poruku da je Srbija pokazala da je spremna da pomaže Republici Srpskoj.

“Želio bih da naši gosti prenesu našu zahvalnost Srbiji i predsjedniku Aleksandru Vučiću na pomoći koju su poslali Republici Srpskoj. Da nije bilo te pomoći, nakon prošlogodišnjeg zamljotresa, Kozarska Dubica i Kostajnica ne bi u tom periodu mogle funkcionisati”, rekao je zamjenik gradonačelnika, Žarko Kovačević.

Poslanici iz Srbije sutra će prisustvovati liturgiji u manastiru Miloševac, koju će predvoditi patrijarh srpski Porfirije.

Z.J.

Prethodni“RUDAR PRIJEDOR” SUTRA DOČEKUJE “VELEŽ”
SlijedećiIDUĆE SEDMICE NASTAVAK IMUNIZACIJE