17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

POSTAVLJENI TEMELJI NOVOG DOMA ZA RADOVANA PRODANA (video)

Najnovije vijesti

Radovan Prodan, ratni vojni invalid iz Gornjeg Jelovca, kome je kuća izgorjela početkom godine, dobiće nov krov nad glavom. Temelji su postavljeni, a inicijativu su pokrenuli njegovi saborci iz mjesne Boračke organizacije Gornji Jelovac. Prodan je rekao da je zahvalan svim dobrim ljudima koji su riješili da mu pomogu, jer je u požaru izgubio sve što je imao, a živi od boračkog dodatka i invalidnine. Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je da su inicijativu za izgradnju kuće prepoznale i lokalne vlasti koje su dale podršku, kao i brojni Prodanovi ratni drugovi.

– Mi smo obezbijedili sredstva zahvaljući Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu i Odbora ratnih vojnih invalida koji će donirati temelje. Posebno se zahvaljujem Dušku Milunoviću, ministru rada i boračko-invalidske zaštite koji je takođe stao iza ove akcije – izjavio je Predojević.

On je dodao da očekuje da će u narednih mjesec dana Prodan moći da se useli u novu kuću. Predojević je naglasio da će se insistirati na tome da vlasti počnu sistematski da rješavaju ovakva pitanja, jer Boračka organizacija, uprkos dobroj volji nije u mogućnosti sama da ih riješi i da pomogne svima koji se nađu u sličnoj situaciji.

Z. J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!