Radovan Prodan, ratni vojni invalid iz Gornjeg Jelovca, kome je kuća izgorjela početkom godine, dobiće nov krov nad glavom. Temelji su postavljeni, a inicijativu su pokrenuli njegovi saborci iz mjesne Boračke organizacije Gornji Jelovac. Prodan je rekao da je zahvalan svim dobrim ljudima koji su riješili da mu pomogu, jer je u požaru izgubio sve što je imao, a živi od boračkog dodatka i invalidnine. Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je da su inicijativu za izgradnju kuće prepoznale i lokalne vlasti koje su dale podršku, kao i brojni Prodanovi ratni drugovi.

– Mi smo obezbijedili sredstva zahvaljući Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu i Odbora ratnih vojnih invalida koji će donirati temelje. Posebno se zahvaljujem Dušku Milunoviću, ministru rada i boračko-invalidske zaštite koji je takođe stao iza ove akcije – izjavio je Predojević.

On je dodao da očekuje da će u narednih mjesec dana Prodan moći da se useli u novu kuću. Predojević je naglasio da će se insistirati na tome da vlasti počnu sistematski da rješavaju ovakva pitanja, jer Boračka organizacija, uprkos dobroj volji nije u mogućnosti sama da ih riješi i da pomogne svima koji se nađu u sličnoj situaciji.

Z. J.

PrethodniU PONEDJELJAK PRVI UPISNI ROK U SREDNJE ŠKOLE (video)
Slijedeći“TOPLANA”: POČELA AKCIJA OTKUPA DUGA (video)