16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

POSTHUMNA ODLIKOVANJA ZA 22 POGINULA BORCA IZ PRIJEDORA I NOVOG GRADA (FOTO i VIDEO)

Najnovije vijesti

Danas su posthumno odlikovana 22 poginula borca Vojske Republike Srpske iz Prijedora i Novog Grada. Medalje zasluga za narod porodicama palih boraca uručio je Siniša Karan, izaslanik Predsjednika Republike Srpske. On je naglasio da su ova odlikovanja izraz zahvalnosti građana Republike Srspke onima koji su za njeno stvaranje dali ono najvrijednije, svoje živote.

Siniša Karan, izaslanik Predsjednika Republike Srpske

– Vrijeme je ovo kada dijelimo neprebolnu tugu sa porodicama palih boraca. Ali i vrijeme kad im kažemo da moraju biti časni ponosni, a i mi sa njima, jer su imali takve sinove, muževe, očeve i prijatelje – rekao je Karan.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedor

Mladi i generacije koje dolaze treba da se sa ponosom sjećaju velike žrtve koju su podnijeli borci tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, poručio je gradonačelnik Prijedor Milenko Đaković. On je dodao da se pažnja mora posvetiti i riješavanju problema koje muče porodice palih boraca.

Medaljom zasluga za narod posthumno je odlikovano 16 poginulih boraca iz Prijedora i 6 iz Novog Grada, na inicijativu Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Z.J.

foto: Giga