POSTIGNUT SPORAZUM I FORMIRANA TIJELA ZA ZAJEDNIČKO DJELOVANJE DO 2022. GODINE – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti POSTIGNUT SPORAZUM I FORMIRANA TIJELA ZA ZAJEDNIČKO DJELOVANJE DO 2022. GODINE

POSTIGNUT SPORAZUM I FORMIRANA TIJELA ZA ZAJEDNIČKO DJELOVANJE DO 2022. GODINE

0

Šest političkih stranaka koje čine vlast u Republici Srpskoj postigle su danas sporazum o zajedničkom djelovanju do 2022. godine, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
“Sporazum sadrži principe na kojima se formira savjet koalicije i način na koji on radi. Obaveza je sastajanje jednom u tri mjeseca, a biće formirana i komisija tehničkog karaktera koju će činiti generalni sekretari ili izvršni pripadnici partija. Ona će se baviti svim operativnim pitanjima i služiti za pripremu sjednica savjeta”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici u pauzi sastanka lidera i visokih funkcionera SNSD-a, DNS-a, SP-a, Demosa, Ujedinjene Srpske i NDP-a. Dodik je naveo da je utvrđen procenat učešća u vlasti svake od članica na raznim nivoima vlasti, gdje je jedini kriterijum bio broj poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Prema njegovim riječima, SNSD ima 53,57 odsto, DNS 14,29 odsto, SP 12,50 odsto, Demos i Ujedinjena Srpska po 7,14 odsto i NDP 5,36 odsto, a svi skupa čine više od dvije trećine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

SRNA

Foto ATV

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version