Između grada Prijedora i JP “Putevi RS” potpisan je sporazum o izvršenju radova potrebnih za izgradnju dvije kružne raskrnice u Prijedoru. Jedna kružna raskrsnica biće izgrađena u Čirkin Polju na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka, dok će se druga graditi na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad, kod nadvožnjaka u naselju Pećani.

Vrijednost ove investicije je million KM, rekao je Nenad Nešić v.d. direktora “Putevi RS”, pri tom najavljujući i druge radove na području Prijedora. – Naše preduzeće raspisalo je tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju i rehabilitaciju puta Banja Luka – Prijedor u vrijednosti 22 miliona KM. Riječ je o kapitalnoj investiciji koja će još brže, kvalitetnije i bezbjednije povezati ova dva grada – poručio je Nešić. 

On je dodao da postoji i namjera da se uradi i dio regionalnog puta u Busnovima, te još neki zahvati na putnoj infrastrukturi u Prijedoru, ali da će to zavisiti od priliva sredstava, na šta utiče pandemija virusa korona. Takođe, zavisi i od kreditnih sredstava, jer su “Putevi RS” raspisali tender za kreditno zaduženje od 200 miliona KM.

Gradonačelnik, Milenko Đaković izrazio je zadovoljstvo zbog potpisanog sporazuma,  kojim je definisano i šta su obaveze grada, a šta “Puteva RS”.  – Grad će imati obavezu da riješi imovinske odnose, kao i projektnu dokumentaciju raskrsnica, te još neke elemente. Grad će maksimalno brzo završiti svoj dio posla, a to će isto potom učiniti i “Putevi RS” – rekao je gradonačelnik.  Obaveza “Puteva RS” je odabir najpovoljijeg izvođača, te stručno-tehnički nadzor.

Potpisivanju sporazuma je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Đorđe Popović. On je pohvalio trud koji lokalne vlasti ulažu na unapređenju saobraćajne infrstrukture, dodajući da Vlada čini sve kako bi se što više sredstva uložilo u rekonstrukciju postojećih putnih pravaca. – Ove dvije raskrsnice saobraćaj će učiniti bezbjednijim, a protok će biti bolji. Unapređenje komunikacije unaprijediće i poslovno okruženje, što doprinosi ukupnom razvoju grada Prijedora – poručio je Popović.

Z.J.

PrethodniVIRUS SMANJIO BROJ ZDRAVSTVENIH USLUGA, PRIORITET HITNA STANJA I ONKOLOŠKI PACIJENTI (video)
SlijedećiNAGLO UBLAŽAVANJE MJERA MOGLO BI POGORŠATI EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU