3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

POTPISAN SPORAZUM O MODERNIZACIJI PEĆANSKOG PARKA

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor i direktor kompanije “Arselor Mittal Prijedor” Mladen Jelača potpisali su danas sporazum o rekonstrukciji i modernizaciji gradskog parka Pećani koje će ova kompanija finansirati sa tri miliona KM.

Ovim projektom biće obuhvaćena i izgradnja fudbalskog terena sa vještačkom travom za najmlađe, košarkaškog terena, biciklističke i trim-staze.

“Ocijenili smo da to zaista mora biti projekat koji je za sve građane koristan, za sve uzraste, koji bi tu našli zadovoljstvo, igru, radost, veselje i imali jedan lijep ambijent. Od dana potpisivanja ovog ugovora ćemo se potruditi da to realizujemo”, rekao je Mladen Jelača, generalni direktor Kompanije ”Arcelor Mittal Prijedor”.

Iz Gradske uprave navode da će modernizacija parka dati novu dimenziju našem gradu.

”Grad se obavezao da obezbijedi tehničku dokumentaciju. Ono što je neophodno prvenstveno je izmjena regulacionog plana. Zaista, kada pogledamo Pećane prije dvije-tri godine i danas, vidimo ogroman pomak. Trenutno se radi rekonstrukcija Ulice mitropolita Petra Zimonjića, danas završava tender što se tiče izgradnje vrtića u ovom naselju, potpisan je i sporazum za rekonstrukciju Pećanskog parka koji će značiti ne samo za mještane Pećana, već za čitav naš grad”, dodao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Površina sadašnjeg parka je 27.000 metara kvadratnih, a rekonstrukcijom biće proširen na 38.000 metara kvadratnih.

”Za 50 odsto će se povećati sadržaji i visoko rastinje u parku za djecu, sportiste, rekreativce, dodatne pješačke staze, tako da park u budućnosti bude mnogo drugačiji u odnosu na ono čemu danas služi, da bude veza između naselja Pećani i centra grada”, naveo je arhitekta Bojan Šipka.

Projekat bi, kako je najavljeno, trebao da bude završen do kraja iduće godine.

V.N.