4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

POTPISAN UGOVOR I MEMORANDUM ZA PROJEKAT “VODOVOD I KANALIZACIJA DVA”

Najnovije vijesti

U Banjaluci je danas, u organizaciji Ministarstva finansija Republike Srpske, potpisan Ugovor o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke po projektu “Vodovod i kanalizacija dva” i Memorandum o načinu realizacije projekta sa lokalnim zajednicama u Srpskoj. Ugovor i memorandum su u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci potpisali ministar finansija Srpske Zora Vidović i predstavnici lokalnih zajednica.

Vidovićeva je juče sa regionalnim direktorom preduzeća “Aj-Ar-Di endžiniring” /IRD Engineering/ Draganom Kostadinovim potpisala ugovor o vršenju usluga nadzora za projekat “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” čiji je cilj poboljšanje kvaliteta vodovodnih i sanitarnih usluga za oko 215.000 stanovnika u opštinama i gradovima u Srpskoj.

Ukupna vrijednost projekta “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” je 60 miliona evra, a u njemu će učestvovati 24 lokalne zajednice. Učešće opština je 30 miliona evra, a ostatak iz kredita Evropske investicione banke.

Vlada Srpske odobrila je projektne planove čime su ispunjeni uslovi za narednu fazu, s obzirom na to da su do danas Gradiška, Zvornik, Teslić, Lopare, Nevesinje, Vukosavlje, Prnjavor, Prijedor, Trebinje, Pale, Rogatica, Laktaši, Istočna Ilidža i Milići ispunili sve potrebne uslove za realizaciju projekta.

SRNA