Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i vlasnik preduzeća “Unijat-M” Mladen Unijat potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji šteta na infrastrukturnim objektima koji su oštećeni u prošlogodišnjim poplavama, te na obnovi društvenih domova.

Riječ je o ugovorima za koje su završeni tenderi, a većinom se radi o infrastrukturnim projektima koji su vezani za sanaciju štete od poplava. Poslovi su podijeljeni na više lotova, tako da će ih izvoditi pet firmi, među kojima je i “Unijat-M”, napomenuo je Đaković.

 – U pitanju je set poslova koji su bili neophodni gradu, i zadovoljstvo mi je što je više firmi dobilo dijelove ukupnih poslova. Cijenim da će se planirani radovi tako brže odraditi, i da će objekti prije biti stavljeni u funkciju. A mi ćemo nastaviti planirati dalje, kako bi se što više poslova vezanih za sanaciju poslova oštećenih u poplavama privelo kraju – rekao je Đaković.

Unijat se zahvalio Gradskoj upravi  i gradonačelniku na  ovim poslovima, jer su od velikog značaja u trenucima ekonomske krize .- Ovi poslovi su dobro došli u vremenu kad kriza pogađa ne samo RS, već cijeli svijet. Tako da su ovo projekti koji dobro dođu našoj firmi koja zapošljava 75 radnika – rekao je Unijat.

Ugovorom su obuhvaćeni sledeći radovi: sanacija društvenih domova u Donjim Orlovcima i Velikom Palančištu, sanacija i rekonstrukcija propusta u Gornjoj Lamovitoj, regulacija korita Vrijeske i rekonstrukcija propusta u Trnopolju, izrada i rekonstrukcija propusta i puteva u Šurkovcu, Ljeskarama i Kalajevu, te rekonstrukcija propusta na potoku Ljubijica. Zatim je tu uklanjanje dijelova betonskog mosta na rječici Bistrici, uklanjanje pješačkog mosta u Niševićima te izgradnja novog, a biće sanirani propusti u Omarskoj i Lamovitoj. Takođe, ovim ugovorom obuhvaćena je i sanacija krovova na društvenim  domovima u Gomjenici i Donjem Petrovom Gaju.

Z.J.

PrethodniZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
SlijedećiPrijedorčanin prekršio mjeru izolacije