2.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

POTPISAN UGOVOR O STAMBENOM ZBRINJAVANJU PET IZBJEGLIČKIH I POVRATNIČKIH PORODICA

Najnovije vijesti

Predstavnici Grada Prijedora, Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Sropske, sa budućim vlasnicima potpisali su ugovore o rekonstrukciji, ili izgradnji ukupno pet stambenih jedinica kroz dva različita programa. Program rekonstrukcije dva objekta finansiraće  Međunarodni fond za razvoj “OFIT”, kreditom u iznosu od 70.000 maraka, koji će vraćati RS i Federacija BiH. Sa 120.000 maraka donatorskih sredstava izgradnju tri objekta finansiraće Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS, Ministarstvo za ljudska prava Federacije BiH i Grad Prijedor, rekao je zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković:

img_0081

– Ministarstva će obezbijediti novčana sredstva za izgradnju objekata, a Grad Prijedor lokacije, te infrastrukturu: vodu, kanalizaciju, struju i pristupne puteve – rekao je Đaković. On je dodao da je ovo samo dio pomoći kojom  je Grad podržao stambeno zbrinjavanje svih kategorija stanovništva koje su preživjele strahote proteklog rata.

img_0076

Realizacija ugovora o rekonstrukciji i izgradnji objekata počeće za desetak dana, a završetak se očekuje do kraja godine. Budući vlasnici stambenih objekata zahvalili su svima koji su učestvovali u njihovom finansiranju. Milena Vujanić, izbjeglica iz Hrvatske, nakon 20 godina potucanja po kolektivnim smještajima i iznajmljenim stanovima, obradovana je potpisivanjem ugovora o izgradnji kuće. U ime svoga brata Vinka iz Briševa, koji se nalazi u Njemačkoj, ugovor je potpisao Joso Mlinar rekao je da je omogućavanje povratka za one koji to žele od velikog značaja.

S.M.