Potpisan ugovor za tercijarnu fazu vodovodnog sistema “Crno vrelo”

U Prijedoru je danas potpisan ugovor za radove u okviru projekta “Izgradnja tercijarne vodovodne mreže sa kućnim priključcima naselja vezanih za sistem vodosnabdijevanja “Crno Vrelo” na području grada Prijedora”.  Izgradnjom tercijarne vodovodne mreže pitku vodu će dobiti oko 4000 domaćinstava u naseljima Petrov Gaj, Niševići, Gradina, Kamičani, Marićka, Lamovita, Kevljani, Omarska, Jelićka, Bistrica i Krivaja. Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, kaže da je ovo završna faza vodovodnog sistema “Crno vrelo”, kada je u pitanju grad Prijedor.  – Nema razloga da ne vjerujemo da će i ovi poslovi koji slijede biti urađeni kvalitetno i da će građani u najkraćem mogućem vremenu imati kvalitetnu, čistu i urednu vodu – rekao je Đaković.

Vrijednost projekta je oko 9 miliona maraka. 50 odsto sredstava obezbjeđeno je kroz kreditno zaduženje putem Investiciono-razvojne banke, 15 odsto novca obezbijedio je grad Prijedor, a ostatak su donatorska sredstva Vlade Republike Srpske. Domaćinstva će priključak plaćati 900 KM, kaže Vlado Reljić, direktor prijedorskog Vodovoda. On se može isplatiti u više mjesečnih rata i nekoliko godina sigurno. To je učešće tog potrošača za sve što je izgrađeno. On dobija taj priključak, šaht sa vodomjerom i sve što je potrebno – objašnjava Reljić

Radovi su povjereni banjalučkom preduzeću “Hidro kop”. Rok za završetak je 18 mjeseci. Direktor tog preduzeća, Radislav Babić, uvjeren je da će posao biti završen u predviđenom roku.

-Veoma je zahtjevan posao, ali nije nam to ništa novo. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu. zahvaljujem se i gradonačelniku i ministarstvu na ukazanom povjerenju – kaže Babić.

Projekat vodosnabdijevanja “Crno vrelo” zajedno provode gradovi Prijedor i Banjaluka.  Njegovim završetkom, oko 20 000 stanovnika sa područja dva grada bi trebali dobiti pitku vodu.

 

B.D.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!