3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Potpisani ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta (video)

Najnovije vijesti

Dvadeset poljoprivrednika potpisalo je danas u Gradskoj upravi ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Prijedora. Potpisivanjem ugovora, u zakup je dato 280 hektara zemljišta od ukupno 600 hektara identifikovane poljoprivredne površine. Ugovore su potpisali poljoprivrednici koji se bave stočarskom, ratarskom i voćarskom proizvodnjom. U zavisnosti od tipa proizvodnje, ugovori su potpisani na vremenski period od 12 odnosno 25 godina.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izrazio je zadovoljstvo što je uspješno okončan projekat na kome su u Gradskoj upravi, kako je rekao, radili dvije godine. On je podsjetio da je bilo 26 zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, a da je 21 dobio saglasnost resornog ministarstva. U međuvremenu je jedan poljoprivrednik odustao. Među poljoprivrednim proizvođačima koji su danas potpisali ugovor o zakupu bio je Dragan Baltić koji se na farmi uTrnopolju bavi proizvodnjom mlijeka.

Dragan Baltić

– Ovim ugovorom dobićemo u zakup 45 hektara zemljišta. Farma “Baltić” ima 120 muznih grla, a zakup će nam pomoći u sigurnosti, planiranju, proširenju proizvodnje i broja zaposlenih – istakao je Baltić.

D. S.