– Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” potpisala je ugovore sa pet korisnika Start ap akcelerator programa koji će dobiti finansijsku i mentorsku podršku za pokretanje i razvijanja vlastitog biznisa u oblasti digitalnih tehnologija.
“Program je namijenjen preduzetnicima koji su započeli ili tek žele da započnu poslovanje na području grada Prijedora i imaju proizvod ili uslugu koja se temelji na informacionim tehnologijama, kreativnoj industriji i inovacijama”, saopšteno je danas iz Agencije “Preda-PD”.

Korisnici su odabrani putem javnog konkursa.

Dinko Kulenović dobio je podršku za osnivanje muzičkog studija, Sonja Kušumović za usluge grafičkog dizajna, Duško Krković za usluge snimanja i rasvjete pri kreiranju video sadržaja, Dražen Drinić za stvaranje platforme ponude i potražnje na tržištu rada, a Dragiša Stojnić za unapređenje usluga fotografije i videografije.

“Pokretanje biznisa, naročito prvi put, zna predstavljati ogroman izazov. Zato je cilj da pomognemo korisnicima da što bezbolnije pređu iz ideje na tržište kroz program posebno kreiran za njih. Osim novca u okviru programa, korisnici ulaze u mentoring koji će im pomoći pri postavljanju čvrstih temelja u svom poslovanju i na taj način povećati šanse za preduzetnički uspjeh”, navodi se u saopštenju.

Program Start ap akcelerator dio je projekta “Prijedor Circle Hub” koji Agencija “Preda-PD” realizuje uz podršku Vlada Švajcarske. (Srna)