Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac potpisali su ugovor o sanaciji puteva, mostova i drugih infrastrukturnih objekata koji su stradali u poplavama prošle godine. Vrijednost ovog poslovnog ugovora, kako je rekao Đaković, iznosi 270.000 KM, a njime će biti sanirano više puteva, mostova i propusta.

– Izvršiće se sanacija puteva Kerića brdo u dužini 700 metara, u naselju Janjića pumpa 950 m, Grabovac – Kozarac – Kamičani 800 m, potom izgradnja mosta na Plavincu i sanacija propusta u Busnovima, Gornjim Garevcima, Božićima, Kozaruši, Jutrogošti i Crnoj Dolini, zatim regulacija potoka na Svalama i u Čirkin Polju te izgradnja mostova u Gornjem Jelovcu – naveo je Đaković.

On je izrazio zadovoljstvo što su posao dobili “Prijedorputevi” i rekao da očekuju da će zajedno ove projekte završiti u interesu građana te nastaviti sanaciju objekata koji su stradali u posljednjim poplavama 2019. godine. On je dodao da je novac obezbijeđen u budžetu grada.

Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedorputevi”, koje je na tenderu dobilo ovaj posao, rekao je da je riječ o dva tendera: jednom koji se odnosio na asfaltiranje puteva, a drugom u vezi sa sanacijom propusta i regulacije potoka. Po njegovim riječima, briga o infrastrukturi ne smije biti zapostavljena, jer je ona dio ekonomskog napretka svakog društva.

– Infrastrukturni radovi su bitni radi očuvanja privredne aktivnosti i svih ostalih aspekata života. Smatramo da je ovo početak, uz apel lokalnim i republičkim vlastima da daju akcenat na infrastrukturne projekte koji umnogome mogu poboljšati ekonomsku sliku lokalne zajednice i same države – poručio je Crnogorac.

P. Š.

PrethodniAPEL GRAĐANIMA DA NE PALE VATRE NA OTVORENOM
SlijedećiSPORT U VRIJEME KORONE (video)