6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

POTRAGA ZA DJEVOJKOM PROŠIRUJE SE NA RIJEKU UNU

Najnovije vijesti

Potraga za sedamnaestogodišnjom djevojkom iz Prijedora, koja je 5. marta pala u rijeku Sanu, sutra će biti proširena i na rijeku Unu, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jednici Prijedor.

Starješina prijedorskih vatrogasaca Nebojša Miljuš rekao je da će sutra tragati rijekom Unom do Jasenovca, gdje se uliva u rijeku Savu.

Za djevojkom će sutra tragati pripadnici specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

Miljuš je naveo da je danas napravljen plan kako da ta akcija bude izvedena, te da će o tome sutra govoriti novinarima, prilikom spuštanja čamaca u vodu kod kožare.

Miljuš je istakao da je vodostaj rijeke Sane danas iznosio 230 centimetara, što otežava pronalazak tijela u vodi.

“Pretraga terena i danas je rađena istom rutom od mosta, pa nizvodno do Svodne i dalje Blagaja, do Novog Grada i onda nazad drugom obalom”, istakao je Miljuš.

On je dodao da su, osim vatrogasaca, u potragu u priobalnom području uključeni i policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor i pripadnici jedinice za podršku.

Potraga, sa prekidima, traje od nedjelje, 5. marta kada je oko 2.10 časova prijavljeno da je maloljetno lice palo u Sanu sa splava u Prijedoru, te da nije izronilo.

izvor: Srna

foto: Giga