-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

POTREBNA DODATNA SREDSTVA ZA NEOPHODNE INVESTICIJE

Najnovije vijesti

Sportska dvorana “Mladost” u Prijedoru posluje pozitivno, ali su joj potrebna dodatna sredstva za neopohodne investicije jer redovni izvori prihoda nisu dovoljni, izjavila je direktor dvorane Tijana Bereta Jacišin.

Jacišinova je rekla Srni da je najneophodnija zamjena parketa i stakala u velikoj sali, a potom rekonstrukcija rasvjete i tribina, kao i sanacija krova, klimatizacije i ventilacije, za šta je, prema sadašnjim procjenama, potrebno ukupno oko milion maraka.

“Taj parket u velikoj sali više se ne može reparirati. Nema šta do sada nije rađeno na njemu, krpljenje, umetanje, bušenje, lijepljenje”, navela je Jacišinova.

Ona je napomenula da je dvorana sagrađena 1976. godine, ali da ulaganja nikada nisu bila dovoljna ni adekvatna, ali da su uvijek uspijevali da riješe situaciju, te da nikad nijedan program nije ni otkazan, ni odgođen.

Jacišinova je podsjetila da su prošlu godinu završili s neto dobiti od 4.707 KM, ostvarivši 351.932 KM prihoda i 343.335 KM rashoda, da u strukturi prihoda budžet grada učestvuje sa 250.000 KM čime se, pored ostalog, pokrivaju troškovi trenažnog procesa za sve sportske kolektive koji tu treniraju, a vlastiti prihodi su oko 100.000 KM.

“Mi time možemo pokriti osnovno održavanje i imati stabilnost u radu, ali ne možemo od svojih prihoda planirati investicije. Tu očekujemo podršku grada kao osnivača”, dodala je Jacišinova.

Sportska dvorana “Mladost” pruža usluge srednjim školama za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, zatim sportskim organizacijama za treninge, utakmice, turnire i seminare, te pravnim i fizičkim licima usluge prilikom organizovanja rekreacije, kulturno-zabavnih manifestacija, sajmova, izložbi, političkih aktivnosti i lokalnih i opštih izbora.

Prošle godine izvršena je rekonstrukcija mokrog čvora i ulaza za gledaoce, željeznih vrata u ulazu na tribine i teren i podrumskih vrata, koševa, golova, poda ispod tribina, dijela parketa u velikoj sali i kotla za sanitarnu vodu, te nabavka stolova i postolja za kulturno-sportske manifestacije.

“Uz sve probleme koje imamo, moram naglasiti dobru saradnju sa Gradskom upravom. U kontinuitetu im dostavljamo sve informacije koje se tiču i redovnog poslovanja, te se nadamo i očekujemo da ćemo u što skorije vrijeme krenuti rješavati probleme po prioritetima”, zaključila je Jacišinova.

SRNA