0.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

POTUKLI SE ZBOG KAMENA U KONZERVI SARDINE

Najnovije vijesti

Čedomir Knežević, najpoznatiji željezničar RS koji je nakon okončanog štrajka glađu Milorada Dodika, predsjednika RS-a, doveo za kafanski sto ,završio je u četvrtak u pritvoru, u prijedorskoj  policiji . Zbog sukoba s radnim kolegom i vrijeđanja policijskih službenika  koji su po Kneževića došli  na radno mjesto,u Kolsku radionu u Prijedoru,  gdje se fizički obračun i dogodio.

Knežević je iz pritvora pušten preksinoć, nešto prije ponoći. Kaže  da je tačno “to da se s kolegom zakačio, ali da ga nije udario”.

Čedomir Knežević: pukao mi je film!

-Pukao mi je film, jer me je Đuro Bursać, moj radni kolega, provocirao, prvo s doručkom koji mi je ukrao, potom mi je sakrio i telefon, a kad mi je počeo psovati majku skočio sam ja na njega a I on na mene. Nisam ga udario, jer tek kad je došla policija  vidio sam da mu je usna krvava. Vjerovatno se povrijedio u tom gambanju i  međusobnom  naguravanju, jer je tu bilo još kolega s posla koji su nas sve vrijeme razdvajali- kaže Knežević. Ne krije i da je psovao policijske službenike, jer je želio na taj način doći do inspektora PU Prijedor, kako bi im, kako kaže, saopštio pravu istinu.

– Nekome je u interesu da odem iz Kolske radione i zato idu ta provociranja. Smetam zato što tražim svoja prava, a ja se posla ne bojim. Hljeba za mene ima na sve strane, jer svi znaju da sam umrli radnik. Đuro Bursać nije htio pred objektiv fotoaparata, niti oči u oči na razgovor s našom ekipom. Ali je zato kasnije  u kratkom telefonskom razgovoru ipak poručio, da slučaj ne želi mnogo komentarisati, kao i da ga je Knežević udario dva puta za šta ima i dokaz, ljekarski nalaz. Dodaje da Kneževića nije želio isprovocirati, već se samo našaliti s njim.

-Sve je bilo šala.Za dva minuta vratio bi sve na svoje mjesto. Nisam očekivao tako burnu reakciju- kaže Bursać. Šala ili ne, uglavnom  fizički obračun radnih kolega i jučer je bila top tema u Kolskoj radioni. Goran Čamdžić, predsjednik Sindikata za održavanje šinskih vozila Prijedor ( Kolske radione)  kaže “ da im u situaciji u kakvoj su, takva reklama, sad najmanje treba”. Radnici Kolske radione u  neformalnom razgovoru otkrivaju “ da je Bursać  Kneževića provocirao najmanje  tri dana”.

-Jedan dan mu je stavio kamen u konzervu  sardine koju je ovaj pripremio za doručak. Potom mu je uzeo mobilni telefon. Nakon tog je došao u radionu gdje Knežević radi, da nešto buši. I ovaj mu nije dao. Tad je došlo i do sukoba- ispričali su nam povjerljivo neki od radnika.Ne drže stranu ni jednom ni drugom, mada smatraju da je Knežević  dobar i pravedan čovjek koji se na svoj način bori  da naplati  ono što njemu ali i ostalim zaposlenim  firma duguje.” Zato je i trn u oku nekim”, misli jedan broj radnika.

U PU Prijedor potvrđeno je da je Č.K. (50)  slobode lišen jučer ujutro oko 9 sati zbog narušavanja javnog reda i mira.

K.V.

Foto:Giga