13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

POVEĆAN BROJ SAOBRAĆAJNIH PREKRŠAJA

Najnovije vijesti

Na području regije Prijedor  tokom februara evidentirana su 2.182 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ili 22 % više u odnosu na isti period predhodne godine,  kada je evidentiran 1.781 prekršaj.  Iz saobraćaja su  isklјučena 72 vozila, što je za 44 % više u odnosu na februar 2018. godine. Takođe, iz saobraćaja je isklјučeno 175 vozača, od čega zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola 133 vozača ili u prosjeku pet vozača dnevno, kaže Mario Milašin, načelnik Sektora policije.

Word

– Zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje isključeno je 35 vozača i zbog ostalih razloga sedam vozača. U skladu sa planskim aktivnostima, realizovano je više akcija iz oblasti bezbjednosti saobračaja,  a izdvajamo pojačanu kontrolu saobraćaja  sa akcentom na kontrolu učesnika u saobraćaju pod dejstvom alkohola ili opojnih droga, pojačanu kontrolu sa akcentom na brzinu kretanja motornih vozila i tehničku neispravnost vozila – istakao je Milašin.

 

U februaru je evidentirana  51 saobraćajna nezgoda ili 25% manje u odnosu na isti period prethodne godine, od čega je jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licem.

 

 

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!