Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

POŽAR IZBIO U PRIZEMLJU ZGRADE PSIHIJATRIJE, JEDNA PACIJENTICA LAKŠE POVRIJEĐENA

NAJNOVIJE VIJESTI

Vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor danas su oko 16 časova i 45 minuta ugasili požar koji je izbio u prizemlju zgrade Psihijatrije, JZU bolnice „Dr Mladen Stojanović“ u kojoj se nalazi i odjel Infektologije.

Požar je kako smo saznali na licu mjesta zahvatio četiri prostorije u prizemlju objekta, sobe osoblja i pacijenata. Nebojša Miljuš, komandir TVJ Prijedora rekao je da su vatrogasci s osobljem uspjeli pravovremeno evakuisati sve pacijente i spriječiti daljnje širenje vatre.

Doktor Mirko Sovilj, direktor  JZU bolnice „Dr Mladen Stojanović“, potvrdio nam je za naš portal  da su evakuisana 34 pacijenta i da su svidobro, kao i da je lakše povrijeđena samo jedna pacijentica“.

dr Mirko Sovilj, direktor JZU bolnice „Dr Mladen Stojanović“

-U pitanju je jedna djevojka koja  ima opekotine u predjelu lakta, prvi na drugi stepen i ona je nakon ukazane pomoći  hospitalizovana na hirurgiji. Ostali su dobro.- rekao je dr Sovilj i dodao da je u ovom trenutku teško procijenti i nastalu štetu.

Zvezdane Alendarević, portparola CJB Prijedor, trebao rasvijetliti uviđaj policije i izlazak protupožarnog inspektora na teren.

Jedan broj pacijenata do sanacije objekta biće zbrinut na banjalučkoj Psihijatriji, a jedan, riječ je o lakšim pacijentima, će biti upućen na kućno liječenje i brigu najbližih.

KV

foto: Giga