-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

POZDRAVLJENO NEUSVAJANJE ODLUKE O PRODAJI “LJUBIJE”

Najnovije vijesti

Poslanici DNS-a i opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske izrazili su zadovoljstvo što danas nije data saglasnost na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva RŽR “LJubija” Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.
Poslanik DNS-a Duško Ivić rekao je da je neusvajanje odluke o prodaji akcija “LJubije” u parlamentu pobjeda privrede i privrednika nad političarima, te da je time sačuvano najmanje 15.000 radnih mjesta.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da bi odluka o davanju saglasnosti, da je izglasana u Narodnoj skupštini, imala nesagledive posljedice po Srpsku jer, kako je rekao, tu se ne bi znalo ko koga tuži.

On je dodao da Vlada Srpske u “Arselor Mitalu” treba da pronađe pouzdanog partnera.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je neusvajanje odluke o prodaji akcija “LJubije” velika pobjeda demokratije, radnika “Arselor Mitala”, Prijedora i Srpske.

On je rekao da to pokazuje da postoji mogućnost da se gradi bolja, poštenija, stručnija i odgovornija Srpska.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da mu je drago što je u vezi sa prodajom akcija “LJubije” propala “jedna nakaradna ideja” Vlade Srpske.

On je rekao da je na takav ishod uticao i pritisak javnosti, te je pozdravio principijelnost DNS-a u vezi s ovim pitanjem.

Samostalni poslanik Simuna Žakula izjavila je da prilikom glasanja nije podržala odluku Vlade o prodaji državnog paketa akcija u RŽR “LJubija” jer je prethodno pomno saslušala sve izlagače, a posebno one iz prijedorske regije.

Ona je rekla da je glasala po svojoj savjesti i pozvala da joj se javno izvini lider SDS-a Vukota Govedarica i svi koji su govorili da će biti preletač i glasati za prodaju akcija “LJubije”.

Reagujući na ovaj zahtjev, Govedarica je rekao da bi, da je parlament imao 41 glas za prodaju akcija “LJubije”, 42. glas bio Simune Žakule.

Narodna skupština Republike Srpske danas nije usvojila odluku o davanju saglasnosti na odluku Vlade Republike Srpske o prodaji 64,99 odsto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude /RŽR/ “LJubija” Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

izvor: Srna