Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

POZITIVNA OCJENA RADU GRADONAČELNIKA

NAJNOVIJE VIJESTI

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dražen Vrhovac rekao je da je ova stranka na program asfaltiranja i održavanja puteva za 2017. godinu uložila amandmane u interesu građana koji se odnose na izgradnju trotoara, kružnih tokova i asfaltiranje puteva.
“Svi naši amandmani vezani su za širu populaciju našeg grada, jer se nikad nismo rukovodili pojedinačnim interesima, a, poslije budžeta, ovo je jedan od dokumenata koji izaziva najviše pažnje odbornika jer je povezan direktno sa životom svih naših sugrađana”, rekao je Vrhovac na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Među amandmanima SNSD-a su trotoari uz Osnovnu školu “Petar Kočić” na Urijama, od Partizanskog groblja do Pašinca, kroz Gomjenicu i u najužem gradskom području kod crvenog i plavog nebodera, te u naselju Raškovac.

SNSD je predložio izgradnju kružnog toka u Omarskoj na skretanju ka LJekaricama, te asfaltiranje puteva Miljakovci-Rakelići, ulica na Pećanima i u Gašića naselju, makadama od Jelovca do Patrije na Kozari, te Potkovice u naselju Lukavica.

“Koalicija SNSD-DNS je usvojila princip kojeg se i dalje pridržava, da se u novim naseljima nastave asfaltirati glavne saobraćajnice kojima idu autobusi kao žile kucavice, pa onda po dubini naselja”, rekao je Vrhovac i dodao da je prijedorski SNSD, kao i svih prethodnih godina principijelno pristupio amandmanima na program asfaltiranja i održavanja puteva za 2017. godinu.

Vrhovac je pozvao sugrađane da u nedjelju, 19. marta, izađu na izbore za savjete mjesnih zajednica jer su to organi najbliži građanima na terenu koji najbolje poznaju probleme u svojim mjesnim zajednicama.

“Evo i ovaj program asfaltiranja i održavanja puteva direktno je vezan za savjete mjesnih zajednica jer dio sredstava, građevinskih mašina i nasipnog materijala dat je na upravljanje savjetima”, podsjetio je Vrhovac.

Zamjenik šefa kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora Dragoslav Kabić pozdravio je usvajanje elaborata za izvorišta vode Tukovi-Mataruško polje i Prijedorčanka.

“To su dokumenti koji su zakonska obaveza, a odnose se na zaštitu izvorišta i sve radnje koje se mogu odvijati u zonama sanitarne zaštite. Mi želimo da sugrađani budu upoznati s tim čime se mogu baviti oni koji žive u neposrednoj zoni zaštite izvorišta“, dodao je Kabić.

izvor: Srna