POZITIVNO JOŠ DEVET OSOBA, A OPORAVLJENO 833

Virus korona potvrđen je kod još devet osoba u Republici Srpskoj, od 479 laboratorijskih uzoraka, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske. Novozaraženi su šest muškaraca i tri žene, a riječ je o tri lica mlađe životne dobi, pet srednje i jednoj osobi starije dobi.
Tri lica su iz Banjaluke, dva iz Teslića i po jedno iz Mrkonjić Grada, Dervente, Modriče i Doboja.
Testiranje je rađeno u posljednja 24 časa u Institutu, Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske i Službi bijeljinske bolnice za mikrobiologiju.
U istom periodu Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, a riječ je o muškarcu i ženi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, koji su imali hronična udružena oboljenja.
Ukupan broj hospitalizovanih osoba je 114, u UKC-u 53, a u opštim bolnicama 73 pacijenata.
Na Odjeljenju Kovid-19 UKC-a hospitalizovano je 18 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta. U objektima za izolaciju u Srpskoj kod 132 osobe je test pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.383 slučaja virusa korona, preminulo je 110 osoba, a oporavilo se 833 osoba. Na virus korona u Srpskoj je testirana 25.737 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.590 osoba, a nadzor je završen kod 32.464 osobe.

SRNA

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!