Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

POZIV GRAĐANIMA DA ZAMIJENE ORUŽNE LISTOVE

NAJNOVIJE VIJESTI

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor pozvao je danas građane da na vrijeme izvrše zamjenu oružnog lista kojem je istekao rok važenja jer je na području ovog centra veliki broj nezamijenjenih oružnih listova koje je potrebno zamijeniti do kraja godine.
“Ukoliko građani ne ispune svoju dužnost i ne izvrše zamjenu oružnog lista u zakonskom roku, članom 70. Zakona o oružju i municiji propisana je novčana kazna od 1.200 KM do 1.500 KM, kao i zaštitna mjera oduzimanja oružja, municije, bitnih dijelova oružja i isprave o oružju”, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.
oruzani-list
Vlasnici oružja uz zahtjev za zamjenu oružnog lista zbog isteka roka važnosti prilažu fotokopiju lične karte, uvjerenje ovlaštene zdravstvene organizacije o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja, uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, uvjerenje o nevođenju prekršajnog postupka, 30 KM republičke administrativne takse za rješavanje zahtjeva uz prilaganje dokaza o uplaćenoj naknadi za obrazac oružnog lista u iznosu od 20 KM.

srna