Agencija lokalne demokratije Prijedor poziva mlade ljude s područja grada da učestvuju u projektu “Otkrij prošlost – dizajniraj budućnost”. Javni poziv je otvoren do 14. decembra.

Za sve učesnike ovog projekta biće organizovane likovne i kreativne  radionice. Posjetiće istorijske lokacije u gradu i učestvovati u oslikavanju mini-murala u Prijedoru, Ljubiji i Kozarcu.

– Na javni poziv koji smo objavili juče mogu da se prijave mladi od 15 do 30 godina koji su zainteresovali ili žele da saznaju više o lokalnom kulturnom nasljeđu, istoriji, te likovnoj i uličnoj umjetnosti – pojasnila je Dragana Šušnica, koordinator projekta.

Cilj je da se mladi druže, ali i da saznaju nešto više o istoriji razvoja grada u kojem žive.

– Nadamo se da će nam vremenske prilike i epidemiološka situacija dozvoliti da sve organizujemo onako kako smo zamislili. U svakom slučaju, pratićemo situaciju i poštovati sve propisane mjere. Radionice ćemo organizovati u manjim grupama, tako da potencijalni učesnici ne moraju da se brinu – dodala je ona.

Agencija lokalne demokratije Prijedor ovaj projekat realizuje zahvaljujući podršci programa BHRI, koji sprovodi IOM, uz finansijsku podršku USAID-a, a u saradnji sa Muzejom Kozare i Školom crtanja i slikanja akademskog slikara Borisa Eremića.

Svi zainteresovani CV i prijavu mogu da pošalju na e-adresu ldaprijedor@aldaintranet.org, sa naznakom: „Prijava za projekat – Otkrij prošlost – dizajniraj budućnost“.

M. Šodić