4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

POZIV NA TAKMIČENJE ZA MLADE INOVATORE(video)

Najnovije vijesti

U organizaciji Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske u prijedorskoj Elektrotehničkoj školi danas je održana prezentacija ovogodišnjeg takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju.  Portparol resornog Ministarstva Dragana Rađan je rekla da su prijave za ovo takmičenje do 20. aprila.

Finale ovogodišnjeg takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju biće održano u decembru u Istočnom Sarajevu, a sve učesnike koji se prijave očekuje proces edukacije koji se odvija tokom ljeta i jeseni, nakon čega će uslijediti polufinale i finale takmičenja.

Mladi inovatori iz Elektrotehničke škole u Prijedoru će i ove godine da prijave svoju inovaciju. Kako je pojasnio direktor Škole Dragoja Mijić radi se o inovaciji koja će služiti za nastavni proces praktične nastave u elektrotehničkim školama. Riječ je o boksovima za izvođenje instalacija koji praktično predstavljaju kompletne elektroinstalacije jednog stana.

Nagradni fond takmičenja je 38.000 KM, za finaliste je predviđeno 35.000 KM, a po 1.500 KM će dobiti najbolji srednjoškolski i studentski tim. Ovo takmičenje koje se u RS održava jedanaestu godinu, ima za cilj promociju i unapređenje inovatorstva, jačanje preduzetničke klime i pružanje mogućnosti pokretnja sopstvenog biznisa.

M.Stegić

https://youtu.be/I50vGP6Ho38

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!