22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

POZIV SREDNJIM ŠKOLAMA ZA PRIMJENU INOVATIVNOG SISTEMA UČENJA

Najnovije vijesti

Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” pozvala je srednje škole da učestvuju u pilot-programu primjene inovativnog sistema učenja iz oblasti preduzetništva i socijalnih inovacija.
Javni poziv biće otvoren do 30. oktobra.

Pilot program realizuje se u okviru projekta “Jačanje socijalnih inovacija i preduzetničkog duha učenika srednjih škola korištenjem inovativnog sistema učenja – InnoSchool”, koji sprovodi Agencija Preda-PD” u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

Na veb stranici Agencije www.predaprijedor.com dostupni su javni poziv, prijavni obrazac, osnovne informacije o projektu, odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture i priručnik sa kratkim opisom ishoda učenja po modulima, uz napomenu da su moguća manja odstupanja budući da je ovaj edukativni program još u procesu razvoja.

Agencija “Preda-PD” godinama radi na reformama obrazovnog sistema, prvenstveno na usklađivanju upisne politike sa potrebama tržišta rada, kao i na poboljšanju kvaliteta praktične nastave u skladu sa potrebama privrede, za šta je obezbijedila brojne donacije vrijedne više stotina hiljada KM.

SRNA