15.8 C
Prijedor
Subota, 1 Aprila, 2023

POZIV ZA IZRADU REGULACIONOG PLANA BENKOVCA NA KOZARI

Najnovije vijesti

Odjeljenje za prostorno uređenje grada Prijedor pozvalo je danas sve subjekte zainteresovane za izradu regulacionog plana izletišta Benkovac na Kozari da ovom odjeljenju do kraja mjeseca dostave svoje prijedloge.
“Pravovremenim uključenjem u proces planiranja stvarate pretpostavke za uspješnu realizaciju vaših investicionih namjera i za uspješnu zaštitu i rješavanje potreba od javnog interesa”, poručili su iz ovog odjeljenja.

Skupština grada Prijedor krajem prošle godine donijela je odluku o pristupanju izradi regulacionog plana naselja Benkovac na Kozari radi unapređenja turističke, sportske i ugostiteljske ponude i drugih vrsta ponuda za specifične ciljne grupe učenika, mladih istraživača i izviđača.

“Odluka o pristupanju izradi plana i prikaz obuhvata plana na orto-foto snimku izloženi su na javni uvid u Odjeljenju za prostorno uređenje – oglasna tabla na drugom spratu zgrade gradske uprave i veb stranici www.prijedorgrad.org”, navodi se u javnom pozivu Odjeljenja za prostorno uređenje.

Prijeratno omladinsko i izviđačko naselje i sportsko-rekreativni centar Benkovac pripadalo je preduzeću “Kozaraturist”, koje je upravljalo većinom turističko-ugostiteljskih kapaciteta na teritoriji Prijedora, a u kojem je nakon neuspjele privatizacije otvoren stečaj 2012. godine.

Izvor: Srna

foto: arhiva Kozarskog vjesnika

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!