15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

POZIV ZAINTERESOVANIMA ZA PRISUSTVOVANJE SJEDNICAMA

Najnovije vijesti

Skupština grada Prijedora uputila je danas javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje prisustvovanja sjednicama Skupštine grada Prijedora u 2017. godini.
“Radi ostvarivanja načela javnosti u radu, s ciljem jačanja neposredne i parlamentarne demokratije, boljeg izražavanja stavova građana, donošenja što kvalitetnijih odluka, javni poziv se upućuje nevladinim organizacijama, udruženjima građana, sindikatima i drugim subjektima”, navodi se u pozivu. Rok za predaju zahtjeva je 31. decembar.

Predsjednik Skupštine grada će zajedno sa predsjednicima odborničkih klubova utvrditi kojim će udruženjima biti odobreno prisustvo u 2017. godini.

“Odobravanje prisustva sjednicama ne znači automatski i pravo obraćanja na sjednicama, već se ovo pravo može steći po naknadnom odobrenju predsjednika Skupštine grada Prijedora i predsjednika odborničkih klubova u svakom pojedinačnom slučaju i nakon svakog pojedinačnog zahtjeva”, navodi se u pozivu.

Sjednicama Skupštine grada Prijedora u ovoj godini najčešće su prisustvovali predstavnici Boračke organizacije i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja građana DON i OEBS-a.

izvor: srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!